COOK IT

COOK IT er fremtidens bæredygtige og miljørigtige måde at tilberede mad på. Ideen kommer fra høkasserne, man brugte ude på landet i gamle dage, og undersøgelser viser, at du kan spare op til 5% af dit årlige energiforbrug ved at lave din mad COOK IT. Du starter med at varme maden på komfuret, og når maden spilkoger, tager du gryden af komfuret og kommer gryden ned i Cook It høkassen. Herefter koger maden færdig i ro og mag, hvilket giver en dybere og bedre smag.Cook It er den nye klimavenlige madlavning, der både giver mere smag og sparer på dit energiregnskab.
1 vare(r)
Spar 17%
Lav mad med Cook it Lowest price at PriceRunner
Specialpris 495 DKK
Pris: 595 DKK
1 vare(r)

Tilbered din mad med Cook it - naturen vil elske dig for det!

Cook it - The modern Haybox® består af et kraftigt stof (92 % bomuld og 8 % rayon) og et isolerende materiale, thinsulate, der har den højest mulige isoleringsevne, din ret holdes varm uden, du skal bruge el, gas eller andre energikilder. Der er naturligvis næsten udelukkende brugt bløde genbrugsmaterialer (83 %), så her er virkelig tale om et godt miljøvalg til dit køkken. Energibesparelsen ved anvendelsen af Cook it er målt og beregnet til mellem 25 % og 75% på den enkelte ret, afhængig af, hvor lang tid det ville have taget at koge retten færdig på komfuret, og om den skulle have et opkog.

Når gryden med kogende indhold sættes i Cook it falder temperaturen til 90-95 `C, afhængig af, hvor fuld gryden er. Dette skyldes, at Cook it skal varmes op. Cook it taber herefter 1`C pr ca. 7-8 minutter. Dette betyder, at langt de fleste retter bliver færdige, uden at rettes skal koges op igen. Samlet set vil en husstand på 2-4 personer typisk spare ca. 120kWh/år eller ca. 3 % af en typisk husstands samlede el-forbrug. Med en kWh pris på 2,00 kr er den årlige besparelse på ca. 240 kr. Der spares endvidere energi, fordi det ikke er nødvendigt at have en emhætte kørende, og derudover brænder din mad aldrig på ved korrekt brug af Cook it - The modern Haybox®

Mad i høkasse smager bedre og spare samtidig på energien, da det isolerende materiale holder på varmen uden brug af en ekstern energikilde.

Køkken-tips med Cook it

Madlavning med Cook It egner sig til alle retter, der skal koge mere end få minutter. Det gælder de fleste basisfødevarer som kartofler, ris, pasta, bønner, linser og sammenkogte retter af enhver slags. Du kan sætte kartoflerne, risene eller den sammenkogte ret over, når du kommer hjem fra arbejde, og derefter hente børn og handle ind. Når du kommer hjem igen, er maden færdig. Vupti.

Forsøg dig lidt frem, så maden bliver kogt præcist så meget, som du ønsker. Et par tommelfingerregler:

  • Madvarer med mange proteiner – fx større bønner og kød – skal som regel stå længere tid i Cook it, og eventuelt også have et opkog.
  • Kog grydens indhold op igen, og lad den stå lidt længere, hvis du synes, at indholdet skal have lidt mere.
  • Der skal være mindst et kilo af væske og fødevarer samlet i gryden, og retten skal have kogt et par minutter, ellers kommer der ikke nok varme med ind i Cook it.
  • Brug grydelapper, når du tager en gryde ud af Cook it. Gryden er varm!
  • Cook it reducerer energiforbrug og minimerer madspild, fordi maden ikke kan brænde på eller koge over.
  • Maden bliver normalt ikke overkogt af at stå lidt længere tid i Cook it.