• usp-iconDag til dag levering
  • usp-iconFri fragt ved køb over 399 kr
  • usp-icon5 stjerner på Trustpilot
  • usp-iconDansk webshop - kun mærkevarer
  • usp-iconFå en gratis gave

Kategorier

Parfume

Miljøbevidste velduftende parfumer fra Escentric Molecules, Miller Harris, CLEAN Parfume, Korres, SG79 og Raunsborg. Se vores store udvalg af billig og skønne dufte til både mænd og kvinder.

Parfumeguide: Parfumens tre niveauer

Når vi snakker parfume, så taler vi ofte om TOPNOTER, HJERTENOTER og BASENOTER. Det er de tre forskellige niveauer af duftindtryk, som parfumen udskiller, når den kommer i forbindelse med din hud.

Parfumens topnoter

Topnoter er det første umiddelbare indtryk, du får, når du sprøjter parfumen på. Topnoter kaldes også hovednoter, så nu ved du det. Topnoterne har en molekylær struktur, og det betyder, at duften forsvinder hurtigt. Hvor lang tid, der går afhænger naturligvis fra parfume til parfume, men alle parfumer mister det første intense duftindtryk nogle gange er det efter få minutter andre gange kan den topnoten hænge ved i op til 30 minutter. Det er således topnoterne, du først støder på, når du tester om parfumen er noget for dig. Er her er en vigtig pointe. Hvis du kun vælger parfumen på baggrund af topnoterne, så snyder du dig selv, da denne duft jo forsvinder ret hurtigt. Mange har lavet fejlen at forelske sig i en parfume nede i butikken, købe den og så synes man, at den dufter den helt anderledes, når man kommer hjem. 

Vi anbefaler derfor, at du altid venter med at træffe din beslutning til efter parfumen har siddet på din krop i mindst 1 time. 

Parfumens hjertenoter

Hemmeligheden bag parfumer er både kemi og biologi. Hvis du synes, at din parfumen dufter anderledes, når du kommer hjem, så er det garanteret fordi, at du nu kan dufte parfumens hjertenoter, og disse kan være helt anderledes end topnoterne. Hjertenoterne holder meget længere end topnoterne - faktisk helt op til 3 timer for de allerbedste parfumer. Hjertenoterne kan i øvrigt være forskellig fra en person til person. Det skyldes, at hjertenoterne går i forbindelse med dig, og duften udvikles således forskelligt alt afhængigt af personens alder og hormonbalance. Hjertenoterne kan med andre ord også ændre sig for den enkelte person, hvis din huds hormonbalance pludselig ændrer sig.

Hjertenoterne er som navnet antyder parfumens hjerte, og det er vigtigt, at du elsker hjertenoterne ligeså højt som du elsker topnoterne, for det er hovedsagligt denne duft, du udsender de første tre timer efter, du har taget den på.

Parfumens basenoter

Sidste duftindtryk i parfumens tre-trins-raket er basenoterne. Det er dem, der forsvinder sidst, for basenoterne har en langt kraftigere molekylær struktur, der gør dem mere sejlivede. Basenoterne kan holde op til 8 timer, og det er jo rart at vide, når du har en lang dag på jobbet - især hvis du holder lige så meget af basenoterne, som de holder af topnoterne og hjertenoterne.

Hemmeligheden bag dit perfekte parfumevalg er at finde en parfume, hvor du både elsker det første duftindtryk (Topnoterne), de første 3 timer (hjertenoterne) og slutteligt basenoterne.

Det er derfor vi hos Green Harmony gør en dyd ud af at beskrive alle tre stadier i vores parfumers duftstruktur. 

Sådan skal du opbevare dine parfumer

Du skal passe godt på din parfume, for så passer den også godt på dig. Parfumer opbevares bedst ved stuetemperatur og aldrig i direkte sollys. Det er faktisk ganske fint at lade parfumerne blive i deres æske, da mørke er med til at holde duftstrukturen intakt. Temperatur udsving er heller ikke altid sagen, og hvis du virkelig er feinsmækker, så opbevarer du IKKE parfumen på badeværelset. Her er ændres temperaturen og fugten i rummet mange gange om dagen i takt med, at du og resten af hustanden går i bad.

Parfume opbevares bedst på et værelse med ens temperatur, uden fugt og sollys!

Sådan får du mest ud af din parfume

Det er få parfumer, der holder pusten hele arbejdsdagen, men der er et par fif til, hvordan du får mest ud af din parfume. En Eau de Parfume (EdP) holder typisk duften i 5 timer, mens en Eau de Toilette (EdT) dufter bedst i 3 timer. Forskellen på de to dufte er, at Eau de Parfume har en større koncentration af duftolier og det forlænger naturligvis holdbarheden.

Inden du påfører dig din parfume, så kan du med fordel fugte huden enten ved vand eller ved hjælp af en fugtighedscreme. Parfumens duftstoffer bindes nemlig langt bedre til end fugtig hud i forhold til tør hud. Et andet populært tip er at bruge parfume på de områder af din krop, der naturligt er mere varme. Varm hud intensiverer nemlig parfumens duftnoter betragteligt, men husk at parfume helst skal lufttørre, så lad være med at gnubbe huden ekstra varme efter påføring. Det ødelægger duften.

Gode steder at påfører parfume

Håndledene
Kæbelinjen
Armhule
Knæled
Albueled

Har du en lang dag foran dig, så kan det også godt betale sig at påføre parfumen i to lag. Det øger nemlig også parfumens holdbarhed

Parfume og skønne dufte

Der findes intet der lige kan pifte dagen op som en skøn parfume. Parfumer er lige så forskellige som os mennesker, og om man er til den tunge amber duftende parfume, eller de mere friske citrus dufte, er der ikke noget der fuldender badet som en god parfume.

Vi har et stort udvalg af skønne dufte fra de mere miljøvenlige brands, som også tænker på naturen. Ingen af deres dufte er testet på dyr. Vi sælger både Eau de Toilette og Eau de Parfum i shoppen (Eau de Toilette er den mere fortyndende version af parfumen, mens Eau De Parfume er mere koncentreret) . Har du spørgsmål vedr. om hvad parfume koster eller hvem der har fremstillet parfumen, eller er der en parfume du savner i shoppen, er du mere end velkommen til at kontakte os.

Clean Parfume har udviklet en en parfumetest, der kan hjælpe dig med at finde den duft, der passer bedst til dig og dine præferencer. Læs mere om Clean Parfume her.

Køb en billig parfumeprøve inden du beslutter dig

Som du nok har bemærket, er gode parfumer rimelig dyre, og det er et problem, hvis man ikke kender parfumen i forvejen. Derfor anbefaler vi altid, at du køber en billig parfumeprøvepakke inden du beslutter dig for den store fine dyre parfumeflaske.

Hos Green Harmony har vi et stort udvalg af 2 ml parfumeprøver fra fx Miller Harris, Ærlig Parfume og Escentric Molecules. Se vores billige parfumeprøver her

3